från stan till landet

IMG_7922web

Tänk att vi bodde här för bara en vecka sen. I en tvåa mitt bland nästan en miljon människor. Och nu bor vi i en by där inte ens fyrahundra personer bor. I ett stort jäkla hus! Hade jag aldrig trott för ett år sedan.

IMG_7919web

Kvällen innan avfärd kom Elina över och tog med Mide ut som fick välja fika. Hon valde munkar. Vi valde flamingocava. Max frostade av frysen så det vart dessutom frystömning av glass.

IMG_7972web

Väl nere i Skåne mellanlandade vi först hos Max föräldrar, plus systrar som vart över för att fira midsommar. Det blev stora taberaset med midsommarmat.

IMG_7946web

Mide passade på att plocka röda vinbär till efterrätten…

IMG_7958web

…och att bli kramad av pappa.

IMG_7939web

Dagen därpå åkte vi äntligen över till vår by! Jag och Max var lite nervösa. Mide hade ju aldrig sett huset, tänk om hon inte skulle tycka om det. Men det visade sig vara en oro vi snabbt kunde lägga åt sidan, för såhär glad vart lilltjejen när hon kom dit.

Sen dess har vi i princip levt i trädgården. Vi fixade i ordning köket så vi kunde laga mat och sitta vid ett bord, ställde upp sängarna på övervåningen så vi kunde sova. Jag fick eventuellt också nojan på det befintliga duschmunstycket och -slangen och vart tvungen att byta ut dessa asap, men I ÖVRIGT – trädgårdspul. Helt underbart har det varit att kunna (och orka, och vilja!) spendera så mycket tid utomhus. Det är också en mycket speciell känsla att beskära, rensa, städa upp och piffa till sin egen lilla plätt på Jorden. Det känns så urmänskligt på något vis, så tillfredsställande. Och trots att det är mycket jobb, så finns det lust och lugn i arbetet. Det är också oerhört skönt att känna sig trött i kroppen och inte i hjärnan som jag annars alltid gör.

Och så förstås kaffet på morgonen; att kunna gå ut i nattlinnet och bara sätta sig ner i gräset. Inget folk, inga fimpar, inga tvärbanor, bussar och bilar. Bara fåglar som inte kunde bry sig mindre om en utbränd toka i nattlinne.

En reaktion till “från stan till landet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s