trädgårdsröj & spärrfärg

IMG_5075web

Såhär nånting såg alltså väggarna ut i sovrummet efter tapetmassakern. De bruna fläckarna är själva väggen som är gjord i treetex. Ett vanligt material när huset byggdes, men inte nu för tiden. Varför kan man undra? Tydligen eftersom treetex ”inte är särskilt hållbart, fuktabsorberande och brandfarligt”. Jahapp.

IMG_5086web

Just eftersom treetex gärna suger åt sig, så blev vi rådda att spara så mycket som möjligt av sista tapetlagret samt att grunda väggarna med en färg som liksom binder ihop väggen och hindrar treetexen från att suga upp all slutlig väggfärg.

IMG_5082web

Efter ett lager med Spärra blev väggarna såhär fina.

IMG_5122web

Men eftersom det var massor med små hål och ojämnheter från tapetresterna och dylikt så behövdes även en hel massa spackel. Som tur var fick vi besök av en fixarsugen Axel vid lunch, så han och Max spacklade tills spacklet tog slut.

IMG_5088web

Sen skulle en av takpannorna bytas ut. Den hade spruckit och eftersom vi försvinner till stan ett tag för att packa, så kändes det lite risky att låta den ligga där öppen och dan.

IMG_5093web

Max lyckades lura upp Axel på taket, som smidig som en katt kilade in den nya pannan.

IMG_5095web

Man får inte glömma bort att njuta lite också mellan varven.

IMG_5000web

Jag hade vaknat redan vid 5-snåret på grund av jetlagen, så efter spärrfärgsmålandet var jag rätt mör. Medans killarna spacklade, passade jag därför på att rensa upp lite i trädgården. Det är fantastiskt mycket planterat redan, vilket förstås är guld för oss – vi skulle varken ha tid eller råd att få ner så mycket i jorden nu i sommar. Behövs bara lite ansning.

IMG_5011web

Intill baksidan av huset satt en enorm rosenbuske men några små, vita fåbladiga rosor. Max tyckte den såg ut som förvuxet smultron. Jag tyckte mest det var synd att den täckte vinbärsbusken som jag skymtat under en gren.

IMG_5100web

Efter en rejäl klippning och lite rens i rabatten hade grannarna fått bättre plats. Förutom vinbär fanns där även tre hallonbuskar (varav två med gula bär!) och en liten rosenbuske med större, lite mer klassiska rosor på.

IMG_5003web

Precis mittemot har vi flera vackra träd. Närmast i bild (ovanför torkvindan) syns grenar från ett jättestort körsbärsträd. Bredvid står gredelin syren och intill denna en stor körsbärskornell.

IMG_5120web

När man sågat av några grenar och rensat upp lite blev det en mysig sittplats under kornellen, inramad med syren på båda sidor.

IMG_5115web

Efter en grovrens i växthuset, lite städning och hopplock av trädgårds- och målargrejer, vart mamman trött. Dags för en kall öl och att vända ansiktet mot solen en stund.

2 reaktioner till “trädgårdsröj & spärrfärg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s