valborg

majbrasa_web

Näe. Det här är inte ett härligt brasfoto från min magiska Valborgskväll. Det här fotot kommer från Skålbo bygdegård. Men det här var ungefär min förväntning på kvällen. Gosigt familjebrasmys, kanske en termos kaffe och lite varm choklad till barnet och så manskör som stämmer upp i en gåshudsvacker Vintern rasat. 

Men Valborg vart såhär istället:

IMG_4123web

Trötta mamman virade in sig i en mjuk kimono och orkade inte ta sig upp från soffan. Pappan kom hem och var arbetsslut. Och barnet var purket och på dåligt humör. Så vi sket i den där brasan och stannade hemma istället.

Och vet ni vad? Jag är bara tacksam för att jag accepterade läget. Det hade jag aldrig gjort för ett år sedan. Då hade jag struntat i att min kropp inte orkade, att familjen var trött och tvingat ut allihop till den där elden. För att jag så gärna ville orka, ville vårfira och brasmysa och liksom vara del av gemenskapen – också fira Valborg, precis som alla andra. Visst svider det lite att man missar. Men det kommer fler vårkvällar och brasor och jag vill ha vilat upp mig tills dess, så att jag nästa gång inte bara orkar gå dit – utan också orkar vara närvarande vid dem.

2 reaktioner till “valborg

  1. Så viktigt att lyssna in nuläget, samtidigt svårt emellanåt. Jag var också hemma, själv, i tystnad, på min underbara yoga matta. Medan familjen kollade brasa. Påminner mig ständigt om att dessa beslut att inte delta bara är temporära. När jag är frisk igen kommer jag att kunna delta igen. Kram på dig!

    Liked by 1 person

    1. Så skönt och befriande det är att höra att någon annan också lever med dessa tankar, tampas med dessa beslut och att ständigt behöva (och komma ihåg!) att känna av nuläget. Tack för att du delar med dig ❤ Kram

      Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s