när det inte går

IMG_3896

Igår kväll tog det stopp. Jag skulle iväg på yoga och hade sett fram emot den där kvällstimmen som bara är min, att mina lungor skulle få andas djupt och länge, att kroppen skulle få slippa vara det där hopknycklade pappret och varsamt slätas ut och få göra sig hörd.

Men det gick inte. Hjärnan var skör och ville inte alls ut, sättas på en buss, sitta nära främlingar, heja på kursare och andas, visa sig, öppna sig bland folk. Bara tanken..

IMG_3902

Jag försökte vara snäll och omtänksam. Tog en varm dusch, smörjde in mig med en kräm som luktade gott och la i en hårinpackning. Bytte om till mjuka, sköna kläder. Men det räckte inte den här gången. När min lilla familj kom hem från förskola och jobb satt jag i sängen med plastpåse på huvudet och inpackning som rann i nacken och bara grät. Besviken för att jag skulle missa min kväll. Besviken för att jag inte orkade. Besviken för att jag var besviken. Som tur är sprang de in och kramade mig. Länge. Och sa att det var ju bara bra för då kunde jag vara med på myskväll.

IMG_5930

Hur hade jag klarat det här utan er?

 

Teckningar & text på bild 1 & 2: Julia Herskovits respektive Tove Torbiörnsson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s